- Mark van Rijsbergen
5 extra’s voor jouw betaalsysteem!

Wat is fijn aan het betaalsysteem dat jij hanteert? Als organisator kun je tegenwoordig behoorlijk wat kiezen. Hierbij kun je eisen stellen, maar het verschil wordt gemaakt in de voordelen die niet noodzakelijk zijn, maar toch erg fijn zijn. Dit zijn 5 dingen extra’s voor jou betaalsysteem:
Live aanpassingen
Hoe fijn is het om de wijn binnen 5 minuten te verwijderen van het menu, omdat deze moet worden bijgevuld? Of om een golden hour in te stellen op het moment dat het niet druk is? Het is heel fijn om live aanpassingen te kunnen doen bij een betaalsysteem. Zo ben je als organisator erg flexibel tijdens het festival en is het voor je bezoekers ook meteen duidelijk.
Data
Heel belangrijk: data! Door een digitaal en cashless betaalsysteem, kun je verschillende data bijhouden. Zo kun je bijhouden hoeveel er wordt uitgegeven en krijg je direct inzicht in het gedrag van de bezoekers. Ook kun je zien hoe de verschillende bars van jou festival gepresteerd hebben. Deze data zijn waardevol voor het inrichten van je evenement, zo kun je aan de hand van de data je inkopen doen voor het volgende jaar en kun je de verschillende foodtrucks selecteren voor het volgende jaar.
Schaalbaar
Hoe stom en onprofessioneel is het als de munten op zijn? Tijdens het festival of evenement moet je flexibel zijn. Zo moet je betaalsysteem ook schaalbaar zijn, er moet makkelijk geschakeld kunnen worden in drukke tijden.
Geleidelijke overstap
Overstappen van betaalsysteem is voor een festivalorganisator een hele grote stap, vooral omdat het grote gevolgen kan hebben. Dit is ook een reden waarom festivalorganisatoren het niet aandurven om over te stappen naar een ander betaalsysteem. Het is daarom fijn als er een geleidelijke overstap mogelijk is. Zo kun je het eerste jaar het betaalsysteem hanteren naast het huidige, bewezen betaalsysteem. Hierdoor kun je wennen aan het nieuwe betaalsysteem en is terugvallen op het oude betaalsysteem altijd mogelijk.
No cure/no pay
Als organisator wil je het liefste zo min mogelijk kosten hebben en vooral als het kosten zijn die niet nodig zijn. Om deze reden is het fijn als een betaalsysteem werkt volgens het no cure/ no pay systeem, dan hoef je als organisator geen onnodige kosten te maken.