top of page
Zoeken
  • Mark van Rijsbergen

De 5 pijnpunten van jouw festivalbezoeker


Zonder bezoeker, geen festival. Het is daarom cruciaal dat de bezoeker een zo goed mogelijke ervaring krijgt met jou festival. Pijnpunten wil je hierbij natuurlijk vermijden, daarom hebben wij er een paar voor je op een rijtje gezet!


Lange wachtrijen

Een bezoeker betaald voor de gave artiesten en de leuke ervaring, niet om in de wachtrij te staan. Toch staat een bezoeker in de wachtrij bij binnenkomst, het halen van munten en het halen van drinken of eten. Dit is een van de grootste pijnpunten van een bezoeker en een organisator houdt hier vaak geen rekening mee.


Munten kwijtraken

Net munten gekocht en er bij de bar achter komen dat de munten kwijt zijn geraakt is een nachtmerrie van jouw festivalbezoeker. Vervolgens moet deze weer munten kopen en weer achteraan de wachtrij aansluiten bij de bar. Dit betekent nog langer wachten en daar betaald de bezoeker niet voor.


Miscommunicatie met barpersoneel

Voor de derde keer roepen: ‘2 bier alsjeblieft’ en vervolgens 1 biertje krijgen. Door de harde muziek, de schreeuwende mensen en de drukte bij de bar is een miscommunicatie tussen het barpersoneel en de bezoeker niet gek. De bezoeker zal hierdoor wel geïrriteerd worden en in mindere maten kunnen genieten van het festival. Wederom een pijnpunt van een bezoeker die een organisator gemakkelijk zou kunnen oplossen.


‘Je bent mijn wijn vergeten’

Net een kwartier gewacht op de drankjes voor je gehele vriendengroep, daarna aankomen bij je groepje en horen: ‘Je bent mijn wijn vergeten’. Heel vervelend natuurlijk, maar het kan je als bezoeker overkomen. Vervolgens is er iemand in de vriendengroep zonder drankje.


Overgebleven munten niet kunnen inleveren

Als festival sta je geheel vrij om de keuze te maken om de overgebleven munten te laten staan, te laten vervallen of om de refund te accepteren. Festivals maken vaak de keuze om de munten te laten vervallen, waardoor je als bezoeker geld weggooit. Je zou maar net 50 euro aan munten hebben gekocht…

Bekijk hoe EventCoin dit oplosten en kan zorgen voor een betere bezoekersbeleving: www.event-coin.nl

105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
EventCoin logo
bottom of page