top of page
Zoeken
  • Mark van Rijsbergen

De ontwikkelingen van cashless betaalsystemen


Werk jij al met een cashless betaalsysteem op jou festival? Of gebruik jij nog steeds het ‘oude’ fysieke muntensysteem? Het cashless betaalsysteem is opkomend en heeft veel voordelen voor jou festival. Wat voor zekerheid kan het cashless betaalsysteem bieden voor jou festival?


Betrouwbaarheid

Veel festival organisatoren vergissen zich in de betrouwbaarheid van het cashless betalen. Cashless betaalsystemen zijn momenteel al zo ver ontwikkeld dat de aanbieders vaak een garantie kunnen bieden dat het betaalsysteem altijd werkt. Er zijn ook al verschillende pilots en testevents geweest die succesvol zijn afgerond. De kans dat het systeem niet meer werkt is heel klein en vaak is dit binnen een minuut op te lossen door een reset. Aanbieders van deze betaalsystemen hebben altijd een plan B en C, om ervoor te zorgen dat er altijd bestellingen kunnen worden opgenomen.


Internet

Een grote angst voor organisatoren die gebruik maken van een cashless betaalsysteem; het internet dat eruit vliegt. Dit is ook vaak een reden dat organisatoren zo bang zijn voor het overstappen op een cashless betaalsysteem. Natuurlijk is dit helemaal niet nodig, EventCoin biedt namelijk een zekerheid dat er de kassa altijd is voorzien van internet. De bezoekers zouden ook kunnen bestellen zonder internet, tenzij zij geen saldo meer hebben. Bijna altijd is het probleem binnen een minuut verholpen en anders zijn er altijd nog andere opties.


Deels offline

Wanneer de organisator nog niet helemaal overtuigd zijn van het cashless betaalsysteem, kan er vaak worden gekozen voor een alternatief. Zo kan de organisator ervoor kiezen om het betaalsysteem zowel online als offline aan te bieden aan de bezoeker. De organisator biedt dit dan als extra aan, aan de bezoeker. Zo kan het cashless betaalsysteem zich bewijzen voor mogelijk een vervolgfestival met een volledig cashless betaalsysteem.

Bent u al overtuigd van het cashless betaalsysteem? En wil jij ervan gebruik maken op jou festival? Bekijk dan samen met ons de opties voor een betrouwbaar betaalsysteem die altijd garantie kan bieden!

83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
EventCoin logo
bottom of page