top of page
Zoeken
  • Mark van Rijsbergen

Hoe ziet de toekomst van de festivalmunt eruit?


Hoe wordt er op festivals betaald in 2025, 2030 of zelfs 2050? Op dit moment vindt er een opkomst plaats in de festival en evenementenbranche, het cashless betalen op festivals en evenementen wordt namelijk steeds populairder. Gaat dit het ‘oude’ muntensysteem vervangen? Volgens EventCoin zijn er 3 denkbare ontwikkelingen…


Cashless betalen is de nieuwe norm

Het is denkbaar dat er over enkele jaren alleen nog maar cashless kan worden betaald op festivals en evenementen. Steeds meer festivalorganisatoren krijgen vertrouwen in de cashless betaalmethode en zien veel voordelen ten opzichte van het muntensysteem. Voor de ondernemer heeft het als voordeel dat het sneller en dus omzet verhogend is, ook beschikt deze nu over data en is het hygiënischer. Voor de bezoeker is het fijn, omdat deze minder lang hoeft te wachten en altijd een hij/zij altijd een betaaloptie heeft. Hierdoor is het ook niet gek dat al steeds meer festivalorganisatoren kiezen voor deze nieuwe betaalmethode. Cashless betalen omvat: pinnen, betalen met de telefoon en betalen door middel van QR-codes. Dit is nog maar het begin, in de toekomst zullen er waarschijnlijk nog meer opties zijn voor cashless betalen. Naar alle waarschijnlijkheid zal er gewerkt gaan worden met VR- en AI-technologie.


Oud, maar vertrouwd muntensysteem

Het is niet denkbaar dat het cashless betalen zal verdwijnen, maar het zal goed kunnen dat het fysieke muntensysteem zal blijven bestaan naast het cashless betaalsysteem. Het vaarwel zeggen tegen de festivalmunt ligt namelijk vaak gevoelig bij festivalorganisatoren. Vaak heeft dit nostalgische waarde of vertrouwen ze nog niet helemaal op het cashless betaalsysteem. Vooral de wat oudere bezoeker vindt het muntensysteem vaak fijner, omdat het duidelijk is en het een beter inzicht geeft in de uitgaven van de bezoeker.


Half om half

Allebei de systemen hebben hun voordelen en hoewel het cashless betalen in opkomst is, kan jij als organisator toch nog je vraagtekens hebben. Een organisator kan er daardoor voor kiezen om half om half te doen, zo geef je een extra optie aan de bezoeker en kan de bezoeker zelf kiezen. Ook heb je altijd nog een back-up en kan dit als test worden gebruikt voor de volgende jaren. Het is daarom een denkbaar scenario dat festivals in de toekomst worden georganiseerd met zowel het cashless betaalsysteem als het fysieke muntensysteem. Zo ben je als organisator flexibel en spreid je ook je risico’s en als organisator is dit natuurlijk erg belangrijk.

70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
EventCoin logo
bottom of page