top of page
Zoeken
  • Mark van Rijsbergen

Testen voor een evenement, hoe zit dat?

Eindelijk, de festivals gaan binnenkort weer beginnen! Hoe gaan deze festivals weer plaatsvinden? Het is bekend dat de bezoekers bij aanvang moeten aantonen dat zij niet besmet zijn met het corona virus, maar hoe tonen ze dit aan? En wat betekent dit voor de organisatoren?


Coronacheckapp?

De overheid heeft een app ontwikkeld waarmee de bezoeker bij de ingang van een festival moet aantonen dat hij/zij niet besmet is met het corona virus. De coronacheckapp gaat de overheid gebruiken voor de toegang tot sportwedstrijden, evenementen en horeca. Gebruikers moeten aantonen dat zij zijn gevaccineerd of laten testen en krijgen uiteindelijk een QR-code. De QR-code moet worden gescand bij de ingang van het festival. Bij een groen scherm weet de beveiliger dat hij iemand toelaat die gevaccineerd is of recent negatief getest is, bij een rood scherm is hier geen zekerheid over en is de beveiliger genoodzaakt om de bezoeker te weigeren.


Bereidheid van de bezoeker

Enkele bezoekers van festivals en evenementen zijn vooral erg blij om weer los te kunnen gaan. Het lijkt ze niet erg te vinden dat zij een sneltest moeten doen en extra moeten betalen om weer naar een festival of evenement te kunnen. Toch is er ook veel kritiek op het testen voor toegang vanaf de bezoekers, veel mensen zien het namelijk niet zitten om zichzelf te testen voordat zij ergens naar binnen mogen. Er zijn om deze reden al diverse organisatoren die bekend maakten dat het evenement niet uitverkocht was.


Wat betekent dit voor de organisatoren?

‘Testen zou per 1 Juli alleen nog nodig zijn voor grote bijeenkomsten’, dit zei Hugo de Jonge in de persconferentie. Wat onder ‘grote bijeenkomsten’ wordt verstaan is niet duidelijk, dit hangt af van de ontwikkeling van de besmettingscijfers. Wel zei minister de Jonge dat testen voor toegang moet stoppen als het veilig is om met 5000 tot 10000 mensen samen te komen.


Moeten de organisatoren meebetalen aan de kosten voor het testen van de bezoekers? Deze vraag werd Hugo de Jonge al voorgelegd en zijn antwoord was: ‘ik denk het niet’. Er kan over dit onderwerp niet veel zekerheid worden gegeven. De bezoeker zal waarschijnlijk wel een bijdrage moeten afrekenen bij de teststraat. De organisatie zal voor het ‘testen voor toegang’ in ieder geval nevenkosten maken, denk bijvoorbeeld aan personeelskosten. Bij de ingang dienen nu de toegangskaarten en de coronacheckapp worden gescand, de organisatoren staan dus voor een keuze: langere rijen of meer personeelskosten…


Als organisator is het dus van belang om je kosten zo laag mogelijk te houden, want elke organisator wil een zo hoog mogelijke winst. Zorg dus voor efficiëntie om de kosten zo laag mogelijk te houden de de omzet juist zo hoog mogelijk!



30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
EventCoin logo
bottom of page